top of page

Toimintaterapeutti in Suomi.

Na een nacht met heel weinig slaap en een emotioneel afscheid (bij mij dan toch), stapten Melissa, Floris en ik met een klein hartje de luchthaven binnen. Voor we de Belgische bodem konden verlaten, wachtte ons eerst nog een telefoongesprek. Floris kreeg een Wake Up Call van Linde Merckpoel en hij liet meteen aan heel het land weten dat Erasmus staat voor poepen in het buitenland!

Na een vlucht van +-2 uur kwamen we toe in Helsinki, de frank begon bij ons alle drie te vallen dat het nu wel voor echt was. Na nog eens een vlucht van een uurtje kwamen we dan eindelijk aan in Oulu!

Daar wachtte Erika (de student die ons hier opvangt) op ons, geen Pipi Langkous zoals verwacht, maar een vriendelijke studente ergotherapie die ons direct meer vertelde over Finland en hoe de opleiding hier verloopt. In tegenstelling tot de 200 studenten die bij ons elk jaar mogen starten aan de opleiding ergotherapie, mogen er hier maar slechts 30 studenten starten na het afleggen van een test.

Erika nam ons mee richting onze Airbnb, hier verblijven we nu een week, tot we naar onze vaste verblijfplaats gaan tussen alle andere buitenlandse studenten. Na een tripje naar de Lidl bij -13 graden en een warme maaltijd (lekkere peperkip gemaakt door onze eigenste Floris) later, sloten we onze dag af met onze ondertussen favoriete tv-zender Sub.

Op onze eerste echte dag hier in Oulu werden we meteen verwacht op de universiteit, te voet trokken we door het winterlandschap daar naartoe. We kwamen meteen terecht in het DevLab, Hier gaan we de eerste 5 weken werken aan projecten waarbij we samen met toekomstige ingenieurs, grafische designers, managers, ICT'ers en dergelijke problemen uit het werkveld zullen oplossen op een innoverende manier. We hoopten op een rustige start, maar werden direct aan iedereen voorgesteld. De teleurstelling was groot als de groep hoorde dat 'the Belgians didn't bring chocolate'. Gelukkig bleek het niet enkel om de chocolade te gaan en zijn ze allemaal heel sociaal :D. Nuttig zijn we nog niet in het DevLab aangezien de anderen al bezig zijn aan projecten en wij nog niet aan een team zijn toegewezen, maar vanaf volgende week komt daar verandering in.

's Middags trokken we naar het restaurant van de universiteit, selfservice met verschillende warme maaltijden, koude groentjes, brood. En dat allemaal voor de prijs van 91 cent, eenennegentig cent, EENENNEGENTIG CENT! Het vreemde is dat ze hier ook overal melk bij geven. Quote van Floris: "Wat hebben ze hier toch met melk? Want een koe zie je hier toch ook niet he!"

Als avondmaal aten we boterhammen en werd ons Belgisch brood al gemist, gelukkig slaat ons eigenste cookiemonster Melissa altijd koeken in onder het motto "KOEKEN IN HET BUITENLAND"!

Donderdag konden we na nog enkele praktische afspraken eindelijk in de namiddag Oulu verkennen!

Een wonder dat ik het tripje overleefde, na bijna omvergereden te worden door een fietser, kon ik ook nog twee keer net mijn evenwicht bewaren! I have the reflexes of a cat!

We wandelden via de winkelstraten richting het water, dat nu natuurlijk ijs is en ontdekten kleine huisjes met shops en caféétjes. Onze nieuwsgierigheid nam ons mee naar de deur van zo'n huisje, die spontaan open ging voor ons. Bleek dat dit een tabakshop was uitgebaat door twee rastaboys die awkward naar ons keken. Rondgedraaid en buiten gestapt, gingen we verder. We dronken nog een chocomelk en gingen na een dag met 17.852 stappen aka 14,9 km in de benen moe terug naar onze Airbnb.

Ik laat de beelden van Oulu gewoon voor zich spreken!

(Hieronder nog tekst over vrijdag)

Vandaag (vrijdag) trokken we terug naar het DevLab. We kregen uitleg over het evenement waar we op 14 en 15 februari vrijwilligers zullen zijn, het Polar Bear Pitching Event! Zeker eens het checken waard: http://www.polarbearpitching.com

In de namiddag deden we ons best om ons nog nuttig te maken voor de andere groepen, wat ons toch 10 minuten gelukt is. Applaus voor onszelf!

We trokken dan maar terug naar ons appartement, waar we na het inslaan van drie dozen koeken zodat Melissa de avond overleeft, nu naar Home Alone aan het kijken zijn.

Kirre out!

Ik ben er snel weer met meer vriesweer!

Recente berichten
Archief
Volg mijn avontuur ook op 
  • Facebook Basic Square
bottom of page