top of page

Ik leef nog!

Deze keer geen overzicht van elke dag meer, aangezien ik het schrijven van dit blogbericht veel te lang heb uitgesteld. Oeps! Maar het goede nieuws is wel, ik leef nog hoor!

VRIJDAG 10 FEBRUARI

Melissa verliet ons deze dag voor een weekendje wellness met haar ouders, deze droeve dag zal ons nog zeer lang bijblijven.

ZATERDAG 11 FEBRUARI

De meiden die in Helsinki op Erasmus zijn, kwamen ons dit weekend bezoeken. Heel vroeg stonden ze al aan het station en Floris, held als hij is, ging hun ophalen zodat ik nog wat kon slapen.

Het plan was dat we in de namiddag zouden gaan icefishen en erna nog een rondleiding zouden geven, maar aangezien het redelijk frisjes was en we meer honger hadden dan zin om ons gat er af te laten vriezen, zijn we meteen naar het pannenkoekenhuisje getrokken.

ZONDAG 12 FEBRUARI

Aangezien we op zaterdag ons gat er niet hebben laten afvriezen, besloten we maar dat we op zondag voor het extreme moesten gaan. Dus zorgden we ervoor dat we gewoon in dieprvriesafdeling naast de fishsticks plaats konden nemen. We gingen iceswimmen! Natuurlijk zijn we vergeten checken hoe koud het nu effectief was, maar het vroor duidelijk en onze tenen gingen er bijna af. De tintelingen die je voelt in je lichaam als je de sprong gemaakt hebt en er na een kleine minuut weer uitkrabbelt, zijn onbeschrijfelijk. Beetje trots op mezelf, schouderklopje voor mezelf.

's Avonds kwam Melissa ons terug verblijden met haar gezelschap en ook wel met haar koekjes en chocolade die ze mee had van haar ouders :D

WOENSDAG 15 FEBRUARI

Als onderdeel van het DevLab moesten we gaan helpen op het Polar Bear Pitching Event. Om 8 uur 's morgens moesten we paraat staan om te helpen bij de opbouw. Na ons een uurtje te laten wachten, kregen we eindelijk onze taak. Waaronder ijs kappen en sneeuw ruimen, een taak dat later heel nutteloos leek. 's Avonds gingen we dan kijken naar de uiteindelijke pitches en dat bleek wel heel cool (letterlijk en figuurlijk) te zijn.

Oja, en het eerste slachtoffer viel. Floris haalde de vier maand jammer genoeg niet zonder één keer te vallen.

ZATERDAG 18 FEBRUARI

De student union organiseerde een daguitstap naar het Snow Castle in Kemi. Onze kans om daar ook te geraken, dus gingen we mee.

Geen Frozen kasteel, zelfs geen kasteel te bespeuren. Eerder een ijsbunker dat veel kleiner was dan verwacht. Een kleine teleurstelling dus.

ZONDAG 19 FEBRUARI

In Oulu is er geen klassiek carnaval zoals bij ons, maar wel het Reindeer Carnaval. Dag 1 hadden we al gemist, dus wouden we zeker op dag 2 (alsook de laatste dag) gaan kijken. Alsook weer een kleine teleurstelling, al waren de hockeyspelende kinderen wel schattig.

Om ons weekend toch nog wat goed te maken, zijn we als echte Vikingen gaan eten.

DONDERDAG 23 FEBRUARI

D-DAY in het lab. Elk team moest zijn prototype voorstellen en business proposal voorleggen en dan zouden er weer teams zijn die hun project moeten stop zetten. Er moest ook gepitcht worden, deze keer gelukkig niet in ijskoud water maar gewoon in de hal van de universiteit. Een backflip en rap als pitch waren toch wel de hoogtepunten van de dag. Mijn team mag verder werken aan het project. Klein vreugdedansje, maar wel ergens jammer dat ik nog maar een week zelf er aan kan werken.

's Avonds hebben we allemaal samen in het Lab gegeten en hebben we gekeken naar een film waarbij Denisa van het lab de photography director was. Heel cool om te zien! Erna werd er nog gekaraoked en drankspelletjes gespeeld, like the good old days.

VRIJDAG 24 FEBRUARI - DONDERDAG 2 MAART

De dag waar ik stiekem, nee eigenlijk helemaal niet stiekem, heel hard naar uit keek. In de namiddag kon ik eindelijk Titiaan gaan opwachten aan de luchthaven! In de zes dagen dat er op volgde probeerde ik hem zoveel mogelijk van Oulu en de Finse gebruiken te tonen. We begonnen natuurlijk met een saunabezoek, aangezien je niet echt Finland bezocht hebt als je niet in de sauna geweest bent. Ook Bobby werd bezocht en de bevroren zee. Op dinsdag hoopten we naar het noorderlicht te kunnen gaan kijken, maar het bleek te bewolkt. Dan maar iets anders Fins, een ijshockeymatch! Oulu Kärpät raakte eerst achter om dan in de laatste minuten nog twee keer te scoren (de laatste goal was met nog maar 25 seconden op de teller). We gingen ook naar het plaatselijke Technopolis waar er ook redelijk wat proefjes van Technopolis zelf weer te vinden waren.

Ook dit nog even mededelen:

Ookal lijkt alles vaak in mijn blog rozengeur en maneschijn, valt het mij hier toch veel zwaarder dan gedacht. Daarom heb ik de keuze gemaakt dat ik mijn extra maand dat ik hier ging verblijven laat vallen en dat ik al eind april naar huis zal komen.

Tot binnen 51 dagen, bitchezz!

Ik ben er hopelijk nu sneller weer, met meer vriesweer!

Kirre out!

Recente berichten
Archief
Volg mijn avontuur ook op 
  • Facebook Basic Square
bottom of page